Programma najaar 2020

Helaas zijn we sinds maart 2020 getroffen door het coronavirus. Hierdoor hebben we een groot deel van ons programma van het afgelopen seizoen in het water zien vallen. 

Ook voor het nieuwe seizoen hebben we te maken met een grote uitdaging. Er is nog veel onzekerheid over de ontwikkeling van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen. Voor sommige avonden is het nodig om te reserveren om te voorkomen dat er te veel mensen op één avond komen. Het is duidelijk een programma ‘’onder voorbehoud van…’’. Uiteraard volgen wij alle adviezen van het RIVM en houden we contact met de gastvrouw en -heer van ons onderkomen in de Joliotflat zodat we tijdig kunnen aanpassen indien dat nodig is.

De 10 minuten van…

Indien je een ‘’10 minuten van’’ wil houden, neem dan contact op met Ineke (haar e-mailadres vind je in de mail met het programma die 20 juli is verstuurd). Zij kan samen met je kijken wanneer het goed uitkomt.

Donderdag 3 september 2020

Vanavond trappen we af op de Joliotplaats. Terwijl in het clubhuis op de beamer onze foto’s op muziek worden afgedraaid, waar steeds een kleine groep van kan genieten, kunnen we in andere groepjes onder het genot van een drankje met elkaar bijkletsen op het onlangs prachtig gerenoveerde pleintje aan de achterzijde van de zaal. Steeds wisselen we af zodat er niet teveel leden tegelijk binnen of buiten zijn.

Insturen van de foto’s op muziek kan tot uiterlijk 1 september naar Arthur (zijn e-mailadres vind je in de mail met het programma die 20 juli is verstuurd).

Tevens nodigen we jullie uit om een favoriet fotoboek mee te brengen. Dat mag van eigen werk zijn of bijvoorbeeld van je favoriete fotograaf. Je bent vrij je boek te tonen aan wie je wil.

Indien het regent, wordt deze avond verzet naar 10 september. Uiterlijk 2 september horen jullie per e-mail of deze avond doorgaat of niet.

Donderdag 10 september 2020

Reserveavond. Mocht 3 september gewoon door kunnen gaan, dan zal er deze avond geen programma zijn.

Donderdag 17 september 2020

Vanavond gaan we wandelen en fotograferen bij Heijplaat. Iedereen is welkom! Het dorp Heijplaat draagt de status van beschermd stadsgezicht. In de stille straten waan je je terug in de tijd. Samen met de erbij gelegen Rotterdamsche Droogdokmaatschappij (RDM) en het quarantainegebouw vormt de Heijplaat een havengebied met een hoge cultuurhistorische waarde. We verzamelen om 19.30 uur bij parkeerplaats Heijplaatstraat.

Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar donderdag 24 september. Uiterlijk 16 september horen jullie per e-mail of deze avond doorgaat of niet.

Donderdag 24 september 2020

Reserveavond. Mocht 17 september gewoon door kunnen gaan, dan zal er deze avond geen programma zijn.

Donderdag 1 oktober 2020

Fotowedstrijd. Het onderwerp mag je zelf kiezen. Alle leden kunnen meedoen! Er is deze avond GEEN bijeenkomst in ons clubgebouw maar een bekendmaking van de uitslag per e-mail.

Je kunt van 4 tot 15 september een foto uploaden naar de website van FWO (zoals je dat de afgelopen maanden ook kon doen).

Tussen 15 en 22 september zijn alle foto’s te zien en kan je jouw puntentelling mailen naar Jacques (B) (zijn e-mailadres vind je in de mail met het programma die 20 juli is verstuurd). Niet alleen je punten, maar ook je feedback op de foto’s naar keuze is van harte welkom! Ook vragen we je om in dezelfde mail aan te geven welke foto van jou is was. De technische commissie zal zich ook over de inzendingen buigen.

Donderdag 8 en 15 oktober 2020

Sinds september 2019 is er een doos met de zogenaamde ‘’kettingfoto’’ rondgegaan door de club. Sinds de uitbraak van coronavirus is deze kettingfoto per e-mail verder gegaan. Vele leden hebben inmiddels een bijdrage geleverd aan dit altijd verrassende onderdeel. Deze keer hebben we er ook een verhaal bij geschreven! Het begon met deze pakkende tekst: ”Daar staat zij dan. Wat moet zij nu beginnen, na dit bericht? Hier heeft zij geen rekening mee gehouden ! Het enorme cadeau…….”. Ben je ook zo ontzettend benieuwd wat er van geworden is?

Arthur zal deze avonden namens de programmacommissie verzorgen. Per avond (8 en 15 oktober) is het aantal leden dat aanwezig kan zijn beperkt. Om niet voor verrassingen te staan omdat er te veel mensen tegelijk komen, kan je jezelf vooraf voor een van de twee avonden aanmelden. Meldt de datum die je het best schikt via het mailadres zoals vermeld in het programma dat jullie 20 juli per mail ontvingen. Vooraf zullen we laten weten op welke avond je bent ingedeeld. Je krijgt beide avonden alle foto’s en het gehele verhaal te zien en te horen!

Donderdag 22 en 29 oktober 2020

In maart 2018 maakten onze leden een boekomslag naar aanleiding van een bestaande boektitel. Daar is toen door de leden veel werk aan besteed. Prachtige en vaak zeer originele omslagen die zo in de winkel hadden kunnen liggen. Nu gaan wij een stapje verder. Je levert een mooie boekenomslag aan van een niet bestaand boek. Dus je verzint zelf een titel. Op de achterflap van elk boek staat altijd een korte promotie-tekst over de inhoud van het boek. Dat zijn maximaal 5 zinnen. Ook die tekst verzin je zelf (niet meer dan 5 zinnen). Zorg ervoor dat de foto en de titel van het boek en de korte tekst in harmonie met elkaar zijn. Je bijdrage is ALTIJD goed.

De foto met de voorkant van je boeken en een stukje tekst waarin staat wat voor een boek het is kunnen vanaf nu uiterlijk 1 oktober ingeleverd worden bij Jacques (B) (zijn e-mailadres vind je in de mail met het programma die 20 juli is verstuurd). Er wordt een presentatie van gemaakt op de beamer.

Jacques (B) zal deze avonden namens de programmacommissie verzorgen. Per avond (22 en 29 oktober) is het aantal leden dat aanwezig kan zijn beperkt. Om niet voor verrassingen te staan omdat er te veel mensen tegelijk komen, kan je jezelf vooraf voor een van de twee avonden aanmelden. Meldt de datum die je het best schikt via het mailadres zoals vermeld in het programma dat jullie 20 juli per mail ontvingen. Vooraf zullen we laten weten op welke avond je bent ingedeeld. Je krijgt beide avonden alle bijdragen te zien!

Donderdag 5 november 2020

Fotowedstrijd. Het onderwerp mag je zelf kiezen. Alle leden kunnen meedoen! Er is deze avond GEEN bijeenkomst in ons clubgebouw maar een bekendmaking van de uitslag per e-mail.

Je kunt van 5 tot 15 oktober een foto uploaden naar de website van FWO (zoals je dat de afgelopen maanden ook kon doen).

Tussen 15 en 22 oktober zijn alle foto’s te zien en kan je jouw puntentelling mailen naar Jacques (B) (zijn e-mailadres vind je in de mail met het programma die 20 juli is verstuurd). Niet alleen je punten, maar ook je feedback op de foto’s naar keuze is van harte welkom! Ook vragen we je om in dezelfde mail aan te geven welke foto van jou is was. De technische commissie zal zich ook over de inzendingen buigen.

Donderdag 12 en 19 november 2020

Als het goed is, ben je al met het onderdeel van vanavond begonnen… in het programma van het najaar van 2019 kondigden we aan dat we graag 4 foto’s willen zien, namelijk van elk seizoen 1.

Klassieker hierin is natuurlijk de boom die gedurende lente, zomer, herfst en winter wordt vastgelegd. Maar we daagden jullie uit om buiten deze begaande paden te blijven. Het gaat ons niet om precies hetzelfde beeld, vanaf hetzelfde standpunt genomen. We zoeken naar een sfeerbeeld waarin de vier verschillende seizoenen duidelijk tot hun recht komen. Maar de kracht van herhaling kan ook zo mooi zijn. Verras ons en de overige FWO-leden! Er wordt een presentatie van gemaakt op de beamer.

De Technische Commissie zal deze avonden verzorgen. Per avond (22 en 29 oktober) is het aantal leden dat aanwezig kan zijn beperkt. Om niet voor verrassingen te staan omdat er te veel mensen tegelijk komen, kan je jezelf vooraf voor een van de twee avonden aanmelden. Meldt de datum die je het best schikt via het mailadres zoals vermeld in het programma dat jullie 20 juli per mail ontvingen. Vooraf zullen we laten weten op welke avond je bent ingedeeld. Je krijgt beide avonden alle bijdragen te zien!

Donderdag 26 november 2020

Onder voorbehoud ! Als het weer kan, wordt dit weer een legendarische avond met Annet Delfgaauw !! We hadden met haar een mooi thema afgesproken: “Alles heeft z’n schoonheid alleen ziet niet iedereen dat altijd”. Een uitspraak die wordt toegeschreven aan Confucius; een Chinese wijsgeer. Het thema van Confucius gaat niet verloren, maar schuiven we door naar april 2021. Dus heb je deze serie al af, of was je al begonnen .. Geen nood. Maar eerst willen we dat jullie de “Corona-crisis” in een serie van 5-7 beelden gaan vastleggen. Afhankelijk van de maatregelen van het RIVM, kijken we of en waar deze avond gehouden kan worden.

Donderdag 3 december 2020

Fotowedstrijd. Het onderwerp mag je zelf kiezen. Alle leden kunnen meedoen! Er is deze avond GEEN bijeenkomst in ons clubgebouw maar een bekendmaking van de uitslag per e-mail.

Je kunt van 6 tot 15 november een foto uploaden naar de website van FWO (zoals je dat de afgelopen maanden ook kon doen).

Tussen 15 en 22 november zijn alle foto’s te zien en kan je jouw puntentelling mailen naar Jacques (B) (zijn e-mailadres vind je in de mail met het programma die 20 juli is verstuurd). Niet alleen je punten, maar ook je feedback op de foto’s naar keuze is van harte welkom! Ook vragen we je om in dezelfde mail aan te geven welke foto van jou is was. De technische commissie zal zich ook over de inzendingen buigen.

Donderdag 10 en 17 december 2020

Deze avonden zullen nog ingevuld worden.